Nadýchaný jablečný koláč s pudinkovou náplní - postup přípravy
Zbyla vám ve spíži jablíčka a nevíte co s nimi? Potom si z nich můžete připravit například nadýchaný jablečný koláč s pudinkovou náplní. Jeho chuť je výjimečná a konzistence velmi jemná, proto se téměř rozplývá na jazyku.
Těsto
Náplň
Začněte nejprve přípravou těsta. V míse si vyšlehejte vejce spolu s krupicovým cukrem. Poté přidejte vanilkový cukr, mléko, kypřící prášek do pečiva a prosátou polohrubou mouku. Ve výsledku byste měli vypracovat hladké polotekuté těsto, které dejte zatím stranou.
Příprava pudinkové náplně, kompletace koláče a jeho pečení
Nyní se pusťte do přípravy pudinkové náplně. V rendlíku si vyšlehejte jedno vejce spolu s moučkovým cukrem a kukuřičným škrobem. Poté směs přelijte mlékem a dejte na střední plamen vařit do zhoustnutí. U toho neustále krém míchejte.
Nakonec pudink odstavte z plotny a nechte zchladnout. Mezitím si oloupejte jablka, očistěte od jádřinců a pokrájejte na plátky. Ty vyskládejte na dno koláčové formy (kterou jste vystlali pečícím papírem), ovoce přelijte těstem a na vrch naneste pomocí cukrářského sáčku pudinkovou náplň.
Koláč dejte péct do trouby na cca 20 až 30 minut při teplotě 180 °C.
Servírování jablečného koláče s pudinkovou náplní
Upečený koláč s jablky a pudinkovou náplní vyjměte z trouby, posypte dle libosti moučkovým cukrem a podávejte po vychladnutí třeba s kávou nebo čajem. Přejeme vám dobrou chuť.