Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sladká a nadýchaná roláda bez mouky – ideální pro bezlepkovou dietu

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Sladká a nadýchaná roláda bez mouky – ideální pro bezlepkovou dietu - postup přípravy

Sladká roláda s jemnou smetanou a citronovou kyselostí představuje dokonalou kombinaci chutí a vychutnají si ji i ti, kteří obvykle nemají rádi rolády, protože bývají příliš sladké. Navíc si ji mohou dát i lidé, kteří jsou citliví na lepek, protože neobsahuje žádnou mouku.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Citronový tvaroh

Krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si velkou mísu. Oddělte žloutky od bílků a bílky vložte se špetkou soli a citronovou šťávou do druhé mísy. Vyšlehejte do pěny. Postupně přidávejte cukr a šlehejte. Pusinky zarovnejte ve vrstvě 1,5–2 cm na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 18–25 minut. Hotové pusinky položte na čistý pečicí papír a odstraňte ten, na kterém se pekly. Nechte zcela vychladnout.

2. KROK

Na citronový krém utřete citronovou kůru a vymačkejte šťávu. Přidejte ke žloutkům s trochou cukru a za stálého míchání na mírném ohni uvařte tvaroh do zhoustnutí. Žloutky se nesmí rozvařit. Tvaroh sundejte z plotny, přidejte máslo a cukr podle chuti.

3. KROK

Na krém vyšlehejte vychlazenou smetanu s vanilkovým cukrem. Do smetany můžete přidat i běžný cukr podle chuti, pokud budete chtít krém sladší, ale zajisté to nebude nutné. Pusinkový dort a krémy by měly být zcela vychladlé. Teprve potom můžete začít sestavovat roládu.

4. KROK

Pusinkový korpus namažte citronovým tvarohem a šlehačkou. Vrstva nesmí přesáhnout 3–4 cm od okraje. Opatrně srolujte roládu pomocí pečicího papíru a vložte do mrazáku na 30–60 minut, aby mohlo vše ztuhnout. Na ozdobu můžete použít malé množství rozpuštěné čokolády ve smetaně. Poté stačí jen nakrájet a podávat rodině a návštěvám. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů