Dýňová buchta s krupicí a citronovým sirupem - postup přípravy
Dýňová buchta s krupicí a citronovým sirupem je vynikající a rychlý recept na nevšední dezert, který vás zcela určitě nadchne svojí jemností a vláčností.
Těsto
Sirup
Oloupanou dýni nakrájejte na větší kostky a nastrouhejte je na hrubém struhadle. K nastrouhané dýni přidejte krupici, kefír a také cukr s kypřicím práškem do pečiva.
Všechny ingredience dobře promíchejte. Nakonec do těsta přistrouhejte ještě citrónovou kůru a znovu ho dobře promíchejte.
Plech o velikosti 20×20 cm vymažte tukem a rozprostřete na něm dýňové těsto. Troubu rozehřejte na 180 °C a buchtu v ní pečte zhruba 30–35 minut.
V menším hrnci smíchejte cukr s vodou a citrónovou šťávou. Směs zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, a poté jí polijte upečenou buchtu. Sirup se do buchty vsákne a ta bude díky němu jemná a vláčná. Hotovou buchtu můžete ozdobit šlehačkou a posypat nastrouhanou kůrou z citrónu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK