Francouzský jablečný koláč

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Francouzský jablečný koláč - postup přípravy

Vynikající francouzský jablečný koláč je delikátním dezertem. Chuť máslového korpusu se snoubí s karamelizovanými jablky a vanilkovým krémem.
1. KROK

Do mísy dejte mouku, cukr, špetku soli a nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Zamíchejte a poté přidejte změklé máslo. Promíchejte rukou a pak přidejte vejce a nakonec vše vypracujte na hladké těsto. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem. Dejte těsto do formy a prsty ho rozprostřete po jejím dně i po stranách.

2. KROK

Do rendlíku dejte žloutky, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Promíchejte, nalijte trochu mléka a míchejte, dokud se vše nerozpustí. Poté dolijte mléko. Rendlík postavte na kamna a dejte směs vařit na mírném plameni za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Krém pak dejte do mísy a nechte vychladnout.

3. KROK

Oloupejte jablka, odstraňte z nich jádřince a nakrájejte na plátky. Na pánev dejte máslo a rozpusťte ho na mírném plameni. Přidejte moučkový cukr, nechte ho rozpustit a přidejte k němu skořici. Pak dejte na pánev plátky jablek a několik minut je smažte, aby mírně zkaramelizovala.

4. KROK

Jablka z pánve dejte do dortové formy. Pak na ně dejte uvařený krém, zarovnejte a upravte okraje. Koláč dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C na asi 50 minut. Po vychladnutí servírujte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 257 hlasů
Nahlásit chybu
59 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt