Falešné Éclairs s banánem a vanilkovým pudinkem - postup přípravy
Francouzský dezert éclair je proslulá – a nutno říct, že i docela drahá dobrota. Jsou to drobné podlouhlé dortíčky z odpalovaného těsta plněné různými krémy a zdobené polevami. Když je koupíte, jsou drahé, když je vyrábíte, jsou pracné. Máme ale skvělý recept, jak se vyhnout obojímu. Vyrobte si falešné éclairs jako jeden velký dort, který je docela snadný a rychlý a nestojí žádné velké peníze, protože je z pár obyčejných surovin.
Ingredience
Připravte si formu na biskupský chlebíček, kterou vyložte přilnavou potravinářskou fólií. Do hlubokého talíře nalijte trochu mléka. Namáčejte do něj postupně dlouhé cukrářské piškoty a vyskládejte je vedle sebe na dno připravené formy. Mělo by se jich tam vejít sedm kusů vedle sebe.
V hrnci na kamnech přiveďte k varu 600 mililitrů mléka, do něhož vsypte 100 gramů cukru. Nakonec vsypte vanilkový pudink v prášku a metličkou energicky míchejte, aby se prášek spojil s mlékem a nevytvořily se v něm hrudky. Za stálého míchání vařte pudink do zhoustnutí a pak ho vlijte do formy na vrstvu piškotů.
Oloupejte tři banány a vložte je podélně v celku do formy na vrstvu pudinku. Do hluboké misky nalijte smetanu a elektrickým šlehačem ji vyšlehejte do tuhé pěny, kterou navršte na banány ve formě a rovnoměrně ji rozprostřete po celém povrchu a uhlaďte ji. Na smetanu pak vyskládejte další vrstvu cukrářských piškotů namočených v mléce.
Do hluboké misky vsypte kousky tmavé čokolády a zalijte je horkým mlékem. Špachtlí směs míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nespojí se s mlékem do tmavě hnědé, husté hmoty. Tu pak vylijte na vrstvu piškotů na šlehačce a opět důkladně rozprostřete po celém povrchu dezertu. Ten pak vložte do lednice nejméně na jednu hodinu, nakrájejte na porce a podávejte.