Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanová roláda se sušeným ovocem, obalená čokoládovou polevou a ořechy

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 380 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Smetanová roláda se sušeným ovocem, obalená čokoládovou polevou a ořechy - postup přípravy

Pokud vás přepadla chuť na něco sladkého a kupované dobroty vás již omrzely, nemusíte si vůbec zoufat. Tato smetanová roláda není vůbec těžká na přípravu a ovoce do ní zvolené můžete libovolně zaměnit.

Ingredience pro:
1 porce

Roláda

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Smetanový sýr, nalámanou bílou čokoládu a kokosový olej dejte rozpustit do vodní lázně. Jakmile směs nabyde tekuté konzistence, přimíchejte do ní sušené ovoce a pistácie. Z plastové láhve odřízněte hrdlo a směs do ní nalijte. Nechejte zatuhnout v lednici alespoň na šest hodin.

2. KROK

Po vytažení lahev rozřízněte a opatrně ji z rolády sundejte. Dlouhou dřevěnou špejlí propíchněte roládu uprostřed, aby se vám s ní lépe manipulovalo. Do hrnce dejte rozlámanou mléčnou čokoládu, přilijte smetanu a za stálého míchání ohřívejte, dokud nezískáte hladkou polevu.

3. KROK

Tu nalijte do připravené formy, která by měla být o něco širší, než je roláda. Ořechy rozmixujte a nasypejte je do druhé formy, kterou umístíte hned za tu s polevou. Chytněte špejli za obě strany a točivým pohybem roládu obalte nejprve v polevě a poté v ořechové směsi. Nechejte zatuhnout a máte hotovo. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů