Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzská omeleta se sněhem z bílků

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Francouzská omeleta se sněhem z bílků - postup přípravy

Tato francouzská omeleta vám zabere jen pár minut a můžete si být jistí, že jste lepší nejedli. Připravte si originální pokrm, který příjemně překvapí všechny, kterým jej nabídnete. Je skvělá k snídani, ale můžete ji podávat také jako zajímavý dezert.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Těsto

Náplň

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do dvou misek od sebe oddělte žloutky od bílků. Do misky se žloutky vsypte sůl a vyšlehejte je. Poté do misky přilijte mléko a zamíchejte. 

Poznámka: Mléko musí mít pokojovou teplotu. 

2. KROK

Do misky s bílky vsypte sůl s vanilkovým cukrem a vyšlehejte tuhý nadýchaný sníh.

Poznámka: Místo vanilkového cukru můžete použít obyčejný cukr.

3. KROK

Rozehřátou pánev vymažte máslem a vlijte do ní směs se žloutky. Pánev přikryjte pokličkou a vaječnou směs nechte 1 minutu smažit. Poté přidejte do pánve sníh z bílků a rovnoměrně ho rozprostřete. 

Tip: Pracujte opatrně, abyste omeletu z vaječných žloutků nenatrhli.

4. KROK

Pánev opět zakryjte pokličkou a smažte 5 minut. Poté omeletu z pánve přendejte na talíř a rozkrojte ji na dvě poloviny. Jednu polovinu obraťte sněhem dolů a přikryjte jí druhou půlkou francouzské omelety.

5. KROK

Tip: Omeletu servírujte nakrájenou na trojúhelníky. Každý z kousků můžete polít javorovým sirupem nebo například medem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů