Rychlý zelný koláč z pánve s vejci - postup přípravy
Nemáte-li chuť na maso, připravte si rychlý zelný koláč z pánve, který je plný zeleniny a aromatického koření. Pokrm je lehký, zasytí a skvěle chutná také zastudena.
Základ
Na smažení
Zelí nakrouhejte na tenké proužky, které odložte bokem. Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji v pánvi s rozpáleným olejem 2–3 minuty.
K cibuli přidejte oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a pokračujte ve smažení další minutu. K zelenině vmíchejte zelí, směs zakryjte pokličkou a duste ji 15 minut, do změknutí.
Po této době do směsi přidejte prolisovaný česnek a pokračujte ve smažení dalších 5 minut. Mezitím v míse vyšlehejte vejce se solí a smíchejte je s moukou a zeleninou z pánve.
Tip: Mouku před použitím prosejte. Díky tomu se ve směsi neobjeví hrudky.
K ingrediencím nakonec vmíchejte nasekanou petrželku, italské bylinky a sůl. Vzniklé těsto rozprostřete do pánve, vyložené pečicím papírem a potřené trochou oleje. Pánev přikryjte pokličkou a koláč pečte 5 minut, na mírném ohni.
Pokrm obraťte a pokračujte v pečení další 4 minuty.
Tip: Rychlý zelný koláč servírujte teplý a nakrájený na kousky. Skvěle ale chutná i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte