Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý zelný koláč z pánve s vejci

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Rychlý zelný koláč z pánve s vejci - postup přípravy

Nemáte-li chuť na maso, připravte si rychlý zelný koláč z pánve, který je plný zeleniny a aromatického koření. Pokrm je lehký, zasytí a skvěle chutná také zastudena.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí nakrouhejte na tenké proužky, které odložte bokem. Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji v pánvi s rozpáleným olejem 2–3 minuty. 

2. KROK

K cibuli přidejte oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a pokračujte ve smažení další minutu. K zelenině vmíchejte zelí, směs zakryjte pokličkou a duste ji 15 minut, do změknutí. 

3. KROK

Po této době do směsi přidejte prolisovaný česnek a pokračujte ve smažení dalších 5 minut. Mezitím v míse vyšlehejte vejce se solí a smíchejte je s moukou a zeleninou z pánve. 

Tip: Mouku před použitím prosejte. Díky tomu se ve směsi neobjeví hrudky. 

4. KROK

K ingrediencím nakonec vmíchejte nasekanou petrželku, italské bylinky a sůl. Vzniklé těsto rozprostřete do pánve, vyložené pečicím papírem a potřené trochou oleje. Pánev přikryjte pokličkou a koláč pečte 5 minut, na mírném ohni. 

5. KROK

Pokrm obraťte a pokračujte v pečení další 4 minuty. 

Tip: Rychlý zelný koláč servírujte teplý a nakrájený na kousky. Skvěle ale chutná i zastudena. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů