Francouzské toasty plněné jahodami - postup přípravy
Naučte se dělat tyto lahodné a snadné rolky ve stylu francouzských toastů plněné jahodami a slazeným smetanovým sýrem. Může to být skvělý nápad na sladkou víkendovou snídani. Je to velmi snadný a chutný recept, který si zamilují nejen děti, ale také dospělí. Nepotřebujete přitom nějaké drahé suroviny a můžete také snadno zužitkovat starý toastový chleba. Tak s chutí do toho!
Ingredience
Opláchněte a očistěte jahody. Poté si je nakrájejte na menší kousky. Dejte je do mísy a přidejte 1 lžičku cukru. Řádně promíchejte, aby se jahody v cukru hezky obalily. V jiné misce rozšlehejte smetanový sýr a dejte jej asi na 10 sekund zahřát do mikrovlnné trouby. Přidejte moučkový cukr a míchejte, dokud se ingredience zcela nespojí. Plátky chleba si rozdělte na pracovní desku a pomocí válečku je vyválejte dotenka. Můžete také okrájet kůrky, ale není to zcela nezbytné.
Rozetřete asi lžičku směsi smetanového sýra na jeden plátek chleba. Navrch dejte asi lžíci oslazených jahod a poté jemně, ale pevně srolujte plátek chleba. Takto pokračujte, dokud nenaplníte všechny plátky.
V misce si rozšlehejte mléko s vejci, zbývajícími 2 lžičkami cukru a skořicí. V této směsi poté toastové rolky namáčejte.
Předehřejte nepřilnavou pánev nebo elektrický gril na střední teplotu. Přidejte trochu oleje a kousek másla. Namočené rolky dávejte na pánev a opékejte dohněda ze všech stran. Poté je vyndejte na talíř, poprašte ještě moučkovým cukrem, a pokud chcete, navrch položte zbývající jahody. Polít je můžete také čokoládovým topingem nebo si k nim můžete vyšlehat trochu šlehačky. Buďte připraveni na to, že 12 kousků zmizí velmi rychle a dost možná budete muset udělat ještě jednu dávku!