Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Grenadýr marš s anglickou slaninou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Grenadýr marš s anglickou slaninou - postup přípravy

Až legračně snadný a levný pokrm zvaný grenadýr marš, pocházející z maďarské a rakouské vojenské kuchyně, navzdory své jednoduchosti chutná vážně skvěle. Recept na něj sdílel Youtube kanál Se souhlasem Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oškrábejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Vložte je do hrnce, zalijte je vodou, přidejte trochu soli a uvařte je doměkka. V jiném hrnci s osolenou vodou pak dejte uvařit také kolínka.

2. KROK

Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a anglickou slaninu na menší kostičky. V pánvi rozpusťte kousek sádla a nechte v něm cibulku zesklovatět. Přidejte anglickou slaninu a asi 2 minuty restujte.

3. KROK

Směs posypejte čerstvě mletým černým pepřem, půl lžičkou drceného kmínu a dvěma lžičkami mleté sladké papriky. Zvolna vše za stálého míchání půl minuty restujte.

4. KROK

Do cibulového základu vsypte uvařené brambory a těstoviny, důkladně promíchejte, aby se obalily kořením, a můžete servírovat. Před podáváním grenadýr marš posypejte nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů