Hnízda z mletého masa se sýrem a křepelčími vejci - postup přípravy
Když je vaření nejen nutnost, ale také zábava, vznikají často zajímavé druhy pokrmů, které jsou originální nejenom na ochutnání, ale také na pohled. Přesně takový je náš dnešní recept na velmi originální předkrm. Jsou to ptačí hnízda z mletého masa, která jsou vystlaná strouhaným sýrem a plněná křepelčími vajíčky. Něco tak roztomilého a zároveň chutného jste ještě nejedli!
Ingredience
Oloupejte cibuli a ostrým nožem ji nakrájejte na jemné kostičky. Do hluboké mísy vložte mleté kuřecí maso, přidejte k němu nasekanou cibuli, sto gramů strouhanky, sůl, pepř, koření na kuře a sušený česnek a dobře promíchejte. Vyklepněte ke směsi jedno slepičí vajíčko a znovu promíchejte tak, aby se vajíčko i ostatní suroviny spojily s veškerým mletým masem. Tuto směs pak vložte do lednice na půl hodiny vychladit.
Po uplynutí 30 minut vyjměte maso z lednice a zapněte troubu, aby se předehřála na 180 stupňů Celsia. Plech vyložte pečicím papírem nebo alobalem.
Namočte si ruce studenou vodou, ze směsi mletého masa uždibujte menší kousky, z nichž v dlaních uválejte kuličku a vložte ji na připravený plech. Uprostřed pak kuličku stiskněte a vytvořte širší důlek. Takto zpracujte i zbylé množství masa. Měli byste vytvořit šest masových hnízd. Ta pak vložte do vyhřáté trouby a pečte je 15 minut.
Mezitím si na hrubém struhadle nastrouhejte tvrdý sýr. Po vytažení z trouby vložte do každého hnízda trochu sýra, vyklepněte do každého tři křepelčí vajíčka a vraťte plech zpět do trouby na dalších 15 až 20 minut.
Po dopečení hnízda nechte trochu zchladnout a podávejte s čerstvou zeleninou nebo s vaší oblíbenou přílohou.