Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hořčičná vepřová žebírka s pohankovou kaší z jednoho pekáčku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Hořčičná vepřová žebírka s pohankovou kaší z jednoho pekáčku - postup přípravy

Večeře z jednoho pekáčku získávají nebývalou popularitu. Ukázalo se, že tímto způsobem lze připravovat nejrůznější druhy masa, zeleniny a dalších surovin. My vám dnes představíme recept na pečená vepřová žebírka doplněná o lahodnou pohankovou kaši. Jsou hotová v cukuletu a jejich chuť vám doslova učaruje. Pojďte je vyzkoušet s námi.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky.




Na kamnech rozehřejte pánev, přidejte na ni máslo a osmahněte na něm cibuli. Když cibulka zesklovatí, odstavte ji z kamen a vsypte ji na dno velké zapékací misky.

Na cibuli nasypejte 200 gramů pohanky, osolte asi jednou čajovou lžičkou soli a zalijte vodou.

Vepřová žebírka umyjte a osušte papírovými utěrkami. Z vnitřní strany osolte jednou čajovou lžičkou soli a okořeňte mletým černým pepřem a kořením na maso. Koření vmasírujte rukou do masa.

Vezměte si dřevěné špejle a napíchejte na ně jednotlivé masité části žeber.

Otočte je na druhou stranu a celý povrch osolte a okořeňte stejným způsobem, jako vnitřní část. Přidejte na povrch žebírek asi patnáct gramů hořčice a silikonovým štětcem ji rozprostřete po celém povrchu masa.

Na hořčici vložte zhruba 30 gramů kečupu a štětcem jej rozetřete na vrstvu hořčice po celém povrchu vepřových žebírek.

Stejným způsobem potřete i vnitřní část žeber.

Maso vložte do pekáčku s pohankou tak, aby špejle ležely na jeho okraji a držely maso jen lehce ponořené ve vodě.

Takto připravenou směs vložte do trouby, kterou jste nechali předehřát na 200 °C a pečte asi 60 minut. Po uplynutí 40 minut pekáč vyndejte ven z trouby, otočte žebra na druhou stranu a vraťte zpět na 20 minut dopéct.

Během pečení se všechna voda vsákne do pohanky a maso krásně zezlátne a změkne.

Po dopečení žebírka vyndejte na prkénko a nožem je rozkrájejte podél špejlí na jednotlivé porce, které podávejte spolu s kopečkem pohankové kaše a s oblohou z čerstvé či nakládané zeleniny.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů