Houbové pečenáče v octovo-vinném nálevu - postup přípravy
Pokud najdete velké houby vhodné na houbové řízky a usmažíte jich velikou hromadu, můžete si je naložit do nálevu jako pečenáče na později. Recept nám poskytla paní Radmila Matoušková.
Ingredience
Očistěte houby a nakrájejte je na asi 1 centimetr silné plátky. Rozšlehejte vejce, osolte je a opepřete. Poté si připravte hladkou mouku a strouhanku.
Houby obalte v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Pak je usmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Množství surovin v receptu je orientační, upravte je vždy podle toho, kolik máte hub.
Do hrnce dejte vodu, ocet, bílé víno, sůl, cukr, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko a celý pepř. Postavte ho na sporák a nechte vše svařit na nálev.
Mezitím naplňte čisté sklenice smaženými houbovými řízečky. Pak je zalijte vroucím lákem, zavíčkujte čistým víčkem a nechte pomalu vychladnout. Již nezavařujte, pokud se víčka správně uchytí, houby vydrží bez zkažení.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.