Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké pudinkové cukroví s marmeládou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Křehké pudinkové cukroví s marmeládou - postup přípravy

Zpestřete si Vánoce se slepovaným cukrovím s marmeládou. Vyzkoušejte snadný a rychlý recept paní Anny Horáčkové a provoňte svůj domov pudinkem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku, kypřící prášek do pečiva, moučkový cukr, změklý tuk na pečení a pudink smíchejte a vytvořte těsto. Do těsta můžete přidat ještě vaječný žloutek, ale není to nezbytné. 

Poznámka: Příchuť pudinku si můžete vybrat dle vlastní chuti.

2. KROK

Těsto vyválejte na pomoučeném vále, vykrojte z něj tvary, jako jsou například hvězdičky nebo zvonečky a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Následně pečte na 180 °C po dobu 10 minut. 

3. KROK

Po upečení cukroví vyndejte z trouby, nechte jej vychladnout a jednotlivé tvary k sobě spojte pomocí vaší oblíbené marmelády.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů