Hovězí roláda s vejci a pečenými brambory - postup přípravy
Dopřejte své rodině originální oběd v podobě hovězí rolády zapečené s vejci a mrkví spolu s pečenými brambory. Roládu můžete zároveň využít i samostatně jakožto pohoštění na různé oslavy narozenin či pro návštěvy.
Mleté maso
Dále
Příloha
Dejte čtyři až pět vajec do hrnce a uvařte je natvrdo. Mrkev oloupejte a taktéž ji dejte vařit, ovšem do jiného hrnce. Cibuli oloupejte a nastrouhejte najemno, dejte ji do větší mísy. Petrželku nasekejte nadrobno a přidejte ji do mísy. Dále do ní rozklepněte i jedno vejce a přilijte 50 ml plnotučného mléka. Dochuťte směs solí, mletým černým pepřem, mletou sladkou paprikou a vše důkladně prošlehejte vidličkou.
Nakonec do směsi přidejte mleté maso a lžicí vše zapracujte do sebe. Uvařenou mrkev nastrouhejte nadrobno a uvařená vejce oloupejte. Rozložte pečicí papír a pomažte ho trochou mléka, rozprostřete na něj dochucené mleté maso do tvaru obdélníku. Pomyslně jej rozdělte na tři pruhy, do prostředního naneste nastrouhanou mrkev a na ní položte uvařená vejce vcelku.
Mezi vejce naneste ještě trochu mletého masa, čímž je spojíte. Nyní s pomocí pečicího papíru vytvarujte z masa s náplní roládu. Zabalte ji do zmíněného pečicího papíru, zavažte okraje, poté ji ještě zabalte do alobalu a opět zatočte okraje. V tomto stavu dejte roládu do formy na pečení, tu dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte roládu po dobu 45 minut.
Nyní připravte brambory. Všechny je oloupejte a rozkrojte na poloviny. Nakrojte je z vnitřní strany do mřížky. Do misky nalijte rostlinný olej a přidejte k němu sůl, mletý černý pepř a mletou sladkou papriku. Dále do misky prolisujte dva oloupané stroužky česneku. Důkladně vzniklou marinádu promíchejte a formu na pečení přílohy vymažte rostlinným olejem.
Brambory do ní nakládejte mřížkou směrem nahoru a naneste na ně marinádu, poté je dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů dozlatova. Z vrchu rolády sundejte alobal s pečicím papírem a pečte ji dalších deset minut. Kopr nasekejte najemno a nasypejte ho na dopečené brambory. Poté máte hotovo a můžete obojí podávat, dobrou chuť!