Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí roštěná na cibuli s hořčicí

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Hovězí roštěná na cibuli s hořčicí - postup přípravy

V případě, že vám došly nápady na jídlo k obědu, pochutnejte si na hovězí roštěné. Podle tohoto receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem ji připravíte velmi jednoduše a nemusí se ji bát vyzkoušet ani úplní začátečníci.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Poté nakrájejte maso na plátky a jemně jej naklepejte přes sáček. 

Poznámka: Sáček zabrání odlétávání šťávy a částí masa do okolí a také zmírní riziko poškození masa. 

2. KROK

Naklepané maso osolte a opepřete. Poté maso po okrajích nakrojte a potřete jej hořčicí. Následně každý plátek masa obalte z obou stran v hladké mouce. 

Poznámka: Okraje je vhodné nakrojit proto, aby se maso při smažení nekroutilo.

3. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm obalené maso – z každé strany jej smažte přibližně 3 minuty. Po této době dejte maso stranou a na výpeku z masa osmažte připravenou cibuli. Asi po 3 minutách smažení cibuli odstraňte z tepla, přendejte ji do rozehřátého hrnce a zasypte ji lžící mouky. 

4. KROK

Cibuli s moukou zamíchejte, přidejte do hrnce 1 lžičku hořčice a vše zalijte vodou. Do hrnce nyní vložte maso, zamíchejte všechny ingredience a přidejte bujón. Přisypte drcený kmín a maso vařte doměkka – potrvá to přibližně 60 minut.

5. KROK

Poznámka: Hovězí roštěnou podávejte s rýží zdobenou petrželkou nebo houskovým knedlíkem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů