Bramboráky s masovou směsí a zelím - postup přípravy
Připravte si šťavnatou pochoutku podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Bramboráky s masovou směsí milují dospělí i děti.
Bramboráky
Masová směs
Příloha
Oloupané brambory nastrouhejte, vymačkejte z nich maximum šťávy a smíchejte je s vejci, solí, majoránkou, pepřem, moukou a prolisovaným česnekem.
Ze směsi odebírejte množství o velikosti naběračky, které rozprostřete na pánev s rozpáleným olejem. Bramboráky následně smažte 3–4 minuty z každé strany.
Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Pokračujte s přípravou masa. Na nudličky nakrájené vepřové maso smažte v pánvi s rozpáleným olejem 4–6 minut ze všech stran. Poté k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a směs ochuťte drceným kmínem, solí a pepřem.
Následně přidejte sójovou omáčku, mletou sladkou papriku, ingredience zalijte vývarem, důkladně je promíchejte a vařte 40 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Nemáte-li vývar, můžete k vaření použít čistou vodu. V takovém případě bude pravděpodobně nutné pokrm dochutit solí.
Na závěr do masové směsi vmíchejte škrob, rozpuštěný v troše vody a vařte ji ještě 3 minuty. Bramboráky s masovou směsí poté servírujte s kysaným zelím.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem