Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vrstvený rybí salát s vejci a zeleninou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 12 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Vrstvený rybí salát s vejci a zeleninou - postup přípravy

Pochutnejte si na vrstveném rybím salátu plném zeleniny a bylinek. Touto dobrotou zaujmete své blízké na první pohled a její přípravu hravě zvládnou i začínající kuchaři.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji se solí, cukrem a jablečným octem. Směs nechte 5 minut odpočívat a mezitím rozmačkejte vidličkou sardinky z konzervy.

2. KROK

Sardinkami pokryjte dno mísy a pokryjte je vrstvou majonézy. Tu posypte cibulovou směsí, kterou zakryjte oloupaným nastrouhaným bramborem. 

3. KROK

Poznámka: Brambor, mrkev a vejce předem uvařte. Zeleninu je nutné vařit 15–20 minut, do změknutí. Vejce vyžaduje 10 minut vaření v osolené vodě. Díky soli ze skořápky nevyteče bílek i v případě, kdyby při vaření praskla. 

4. KROK

Směs osolte a pokryjte další vrstvou majonézy, na kterou rozprostřete nastrouhané okurky a poté mrkev. Na mrkev naneste další vrstvu majonézy, kterou zakryjte uvařenými nastrouhanými vaječnými bílky. 

5. KROK

Ty znovu pokryjte majonézou a poté směsí, vytvořenou z nastrouhaných uvařených vaječných žloutků a nasekaného kopru. 

Tip: Vrstvený rybí salát můžete podávat ihned. Skvěle ale chutná i vychlazený.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů