Vrstvený rybí salát s vejci a zeleninou - postup přípravy
Pochutnejte si na vrstveném rybím salátu plném zeleniny a bylinek. Touto dobrotou zaujmete své blízké na první pohled a její přípravu hravě zvládnou i začínající kuchaři.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji se solí, cukrem a jablečným octem. Směs nechte 5 minut odpočívat a mezitím rozmačkejte vidličkou sardinky z konzervy.
Sardinkami pokryjte dno mísy a pokryjte je vrstvou majonézy. Tu posypte cibulovou směsí, kterou zakryjte oloupaným nastrouhaným bramborem.
Poznámka: Brambor, mrkev a vejce předem uvařte. Zeleninu je nutné vařit 15–20 minut, do změknutí. Vejce vyžaduje 10 minut vaření v osolené vodě. Díky soli ze skořápky nevyteče bílek i v případě, kdyby při vaření praskla.
Směs osolte a pokryjte další vrstvou majonézy, na kterou rozprostřete nastrouhané okurky a poté mrkev. Na mrkev naneste další vrstvu majonézy, kterou zakryjte uvařenými nastrouhanými vaječnými bílky.
Ty znovu pokryjte majonézou a poté směsí, vytvořenou z nastrouhaných uvařených vaječných žloutků a nasekaného kopru.
Tip: Vrstvený rybí salát můžete podávat ihned. Skvěle ale chutná i vychlazený.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарная Самобранка