Hovězí roštěná na cibuli s hořčicí - postup přípravy
V případě, že vám došly nápady na jídlo k obědu, pochutnejte si na hovězí roštěné. Podle tohoto receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem ji připravíte velmi jednoduše a nemusí se ji bát vyzkoušet ani úplní začátečníci.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Poté nakrájejte maso na plátky a jemně jej naklepejte přes sáček.
Poznámka: Sáček zabrání odlétávání šťávy a částí masa do okolí a také zmírní riziko poškození masa.
Naklepané maso osolte a opepřete. Poté maso po okrajích nakrojte a potřete jej hořčicí. Následně každý plátek masa obalte z obou stran v hladké mouce.
Poznámka: Okraje je vhodné nakrojit proto, aby se maso při smažení nekroutilo.
Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm obalené maso – z každé strany jej smažte přibližně 3 minuty. Po této době dejte maso stranou a na výpeku z masa osmažte připravenou cibuli. Asi po 3 minutách smažení cibuli odstraňte z tepla, přendejte ji do rozehřátého hrnce a zasypte ji lžící mouky.
Cibuli s moukou zamíchejte, přidejte do hrnce 1 lžičku hořčice a vše zalijte vodou. Do hrnce nyní vložte maso, zamíchejte všechny ingredience a přidejte bujón. Přisypte drcený kmín a maso vařte doměkka – potrvá to přibližně 60 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem