Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maďarské lečo s klobásou a haluškami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Maďarské lečo s klobásou a haluškami - postup přípravy

Chutné a syté maďarské lečo s pikantní klobásou a haluškami, podle receptu paní Romany Važanské, zaručeně potěší chuťové buňky i toho nejnáročnějšího a nejhladovějšího strávníka. Kombinace klobásy, papriky a rajčat v kořeněném leču vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii a opravdový gastronomický zážitek.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Halušky

Maďarské lečo

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Halušky

1. Mouku prosejte do mísy a přidejte sůl, vejce a vlažnou vodu.

2. Všechny ingredience dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto.

3. Těsto protlačte přes cedník na halušky do vroucí osolené vody.

4. Halušky vařte asi 4 minuty nebo dokud nevyplavou na hladinu.

2. KROK

Maďarské lečo

1. Rajčata nařízněte do kříže a spařte je vařící vodou. Poté oloupejte a nakrájejte na kostky.

2. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na proužky.

3. Na pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte cibuli dozlatova.

4. Přidejte nakrájenou maďarskou klobásu a proužky paprik. Promíchejte a opékejte.

5. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a za občasného míchání duste dokud se neodpaří šťáva z rajčat.

6. Dochuťte mletou maďarskou paprikou, promíchejte a trochu podlijte vodou. Přidejte vařené halušky a prohřejte.

7. Před servírováním posypte sekanou pažitkou anebo petrželkou

3. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů