Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí roštěná s rýží a hořčičnou omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 99 minut

Hovězí roštěná s rýží a hořčičnou omáčkou - postup přípravy

Přiravte si rychlý a jednoduchý oběd podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Maso je křehké a pokrm je lehký, snadno stravitelný a vhodný i pro dietáře.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a dejte bokem. Plátky masa opatrně naklepejte z obou stran, aby bylo maso křehčí.

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zabrání porušení jeho struktury a odstřikování šťávy z masa do okolí.

2. KROK

Plátky masa z obou stran osolte, opepřete a jejich okraje nakrojte, aby se při smažení nekroutily. Maso potřete z každé strany lžičkou hořčice a obalte ho v 5 lžících hladké mouky.

Poznámka: Jednu lžíci mouky si dejte bokem. Budete ji později potřebovat.

3. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a maso smažte z každé strany 3 minuty. Poté jej z pánve odstraňte a na výpeku smažte přibližně 3 minuty nakrájenou cibuli, kterou poté i s výpekem přendejte do rozpáleného hrnce a zasypte ji lžící mouky.

4. KROK

Vytvořte jíšku, ke které přidejte lžičku hořčice, vše zamíchejte, krátce osmahněte a zalijte vývarem, do kterého vložte maso, drcený kmín, pepř a vše vařte pod pokličkou do měkka, přibližně 60–90 minut.

Tip: Chcete-li omáčku výraznější, můžete ji ještě dochutit solí. Hovězí roštěnou podávejte s rýží.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů