Hovězí vývar se zeleninou a česnekem - postup přípravy
Připravte si silný hovězí vývar podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, který vás zahřeje a postaví na nohy v případě potřeby. Vývar je výjimečný svou chutí a také ingrediencemi plnými vitamínů. Věřte, že si pochutnáte.
Ingredience
Do hrnce vložte maso s kostí, omytou cibuli se slupkou, oloupané stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše v hrnci osolte a zalijte studenou vodou. Vodu přiveďte k varu a vařte na nejnižší stupeň po dobu 1 hodiny.
Poznámka: Jakmile se na hladině začne tvořit pěna, sesbírejte ji. V opačném případě by byl vývar kalný.
Zatímco se maso vaří, oloupejte a nakrájejte mrkev, celer a petržel na drobné kousky. Poté, co maso v hrnci změkne, přidejte do vývaru zeleninu a pozvolna polévku vařte dalších 20 minut.
Poznámka: Polévku byste měli nechat pouze probublávat. Vyhněte se prudkému vaření, které by vývar zakalilo.
Poté, co je maso uvařené, vyndejte jej z polévky a nakrájejte jej na malé kousky, které vložte zpět do vývaru.
Tip: Polévku servírujte horkou s masem, zeleninou a petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem