Hraběnčiny řezy s ovocem a krémem z bílků - postup přípravy
Hraběnčiny řezy s ovocem jsou na povrchu křupavé a uvnitř osvěžující a vláčné. Pokrm můžete podávat ke snídani, nebo jako dezert ke kávě, až k vám přijdou hosté.
Těsto
Náplň
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Ve větší míse smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a následně přimíchejte studené máslo.
Tip: Aby se vám máslo do suchých ingrediencí lépe zapracovalo, nakrájejte ho na menší kostky.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi moučkový cukr se žloutky a vypracujte těsto, které rozdělte na dvě části.
Poznámka: Každou z částí těsta zabalte zvlášť do sáčku a vložte do mrazáku na 1,5–2 hodiny.
Po této době vyjměte jednu část těsta a nastrouhejte ji nahrubo do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. Těsto pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 15–20 minut.
Poznámka: Pomocí rukou těsto zatlačte ke dnu, čímž ho vyrovnáte.
Nyní si připravte náplň. Ve větší míse vyšlehejte vaječné bílky se špetkou soli a za stálého šlehání přidávejte po lžičkách cukr. Poté vešlehejte do směsi vanilkový cukr a prosejte kukuřičný škrob.
Poznámka: Škrob prosejte do sněhu nadvakrát. Díky tomu se ingredience lépe propojí.
Získanou směs rovnoměrně rozprostřete na upečené těsto a jeho povrch pokryjte malinami tak, jak to můžete vidět na videu níže. Na maliny poté nasypte nahrubo nastrouhanou druhou část těsta a dezert pečte na 190 °C po dobu 40 minut.
Hraběnčiny řezy s ovocem vyjměte ze zapékací mísy, nechte je volně vychladnout a podávejte je posypané moučkovým cukrem, nakrájené na kousky.
Tip: Dezert skvěle chutná v kombinaci s kávou, čajem nebo mlékem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Шобутинская