Hrnková hrstková polévka s pažitkou - postup přípravy
Pokud máte ve spíži zbytky různých luštěnin, vyzkoušejte tuto hrnkovou hrstkovou polévku podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Podávat ji můžete s čerstvě nasekanou pažitkou nebo jinou oblíbenou bylinkou.
Ingredience
Kroupy s čočkou nejdříve properte a namočte je na 2 hodiny do vody. Poté properte rýži. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na drobné kostičky.
Do hrnce přidejte máslo, nakrájenou cibuli a olej. Poté za stálého míchaní vytvořte světlou jíšku. Mezitím v jiném hrnci přiveďte vývar k varu.
Do vývaru nasypte rýží a namočené kroupy s čočkou. Poté polévku dochuťte prolisovaným česnekem a Podravkou. Hrnec přiklopte poklicí a vařte ji přibližně 30 minut.
Jakmile jsou luštěniny měkké, přidejte do polévky jíšku, pečlivě ji promíchejte a provařte ji po dobu 7–10 minut. Poté ji případně dochuťte solí.
Hotovou hrstkovou polévku můžete ihned podávat. Před servírováním ji ještě posypte čerstvou nasekanou pažitkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou