Houbové placky s cibulí a česnekem - postup přípravy
Připravte si jednoduché houbové placky podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jsou výživné a ideální ke svačině nebo jako originální příloha k masu.
Ingredience
Čerstvé houby properte ve studené vodě a přebytečnou vodu z nich vymačkejte a vložte je do větší mísy.
Tip: Houby properte dvakrát, abyste si byli jistí, že jsou skutečně čisté.
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na oleji 3–4 minuty. Poté k ní přidejte houby, které předem ochuťte drceným kmínem. Ingredience promíchejte, přikryjte je pokličkou a duste je 30 minut na mírném ohni.
Po půl hodině pokličku sundejte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut, aby se vypařila přebytečná tekutina. Houbovou směs následně odstavte z tepla, nechte ji volně vychladnout a poté ji šťouchadlem na brambory rozmačkejte.
Do směsi vmíchejte sůl, prolisovaný česnek, vejce a škrob. Směs vložte do lednice na 1 hodinu, kde ji nechte odpočívat. Poté smažte menší placky na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 5 minut.
Tip: Houbové placky servírujte s oblíbenou zeleninou, jako jsou například čerstvá rajčata nebo jarní cibulka.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou