Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Houbové placky s cibulí a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 84 minut

Houbové placky s cibulí a česnekem - postup přípravy

Připravte si jednoduché houbové placky podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jsou výživné a ideální ke svačině nebo jako originální příloha k masu.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Čerstvé houby properte ve studené vodě a přebytečnou vodu z nich vymačkejte a vložte je do větší mísy. 

Tip: Houby properte dvakrát, abyste si byli jistí, že jsou skutečně čisté.

2. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na oleji 3–4 minuty. Poté k ní přidejte houby, které předem ochuťte drceným kmínem. Ingredience promíchejte, přikryjte je pokličkou a duste je 30 minut na mírném ohni. 

3. KROK

Po půl hodině pokličku sundejte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut, aby se vypařila přebytečná tekutina. Houbovou směs následně odstavte z tepla, nechte ji volně vychladnout a poté ji šťouchadlem na brambory rozmačkejte. 

4. KROK

Do směsi vmíchejte sůl, prolisovaný česnek, vejce a škrob. Směs vložte do lednice na 1 hodinu, kde ji nechte odpočívat. Poté smažte menší placky na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 5 minut. 

5. KROK

Tip: Houbové placky servírujte s oblíbenou zeleninou, jako jsou například čerstvá rajčata nebo jarní cibulka.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů