Hrnkové Fanta řezy s mandarinkami - postup přípravy
Máte-li rádi osvěžující dezerty, které lákají ke kousnutí, připravte si hrnkové Fanta řezy s mandarinkami. Jsou šťavnaté, jednoduché na přípravu a rozplývají se v ústech.
Těsto
Krém
Na posypání
Začněte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny, do které přidejte také olej s Fantou, za stálého šlehání.
Poznámka: Olej s Fantou přidávejte v tenkém proudu.
Postupně přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vzniklé těsto vylijte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, prosetím suchých ingrediencí.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 20–25 minut a mezitím připravte krém. Zakysanou smetanu smíchejte s vnitřní částí vanilkového lusku.
V samostatné míse vyšlehejte smetanu do pěny, do které vešlehejte moučkový cukr a do vzniklého krému vmíchejte směs se zakysanou smetanou. Krém vložte do lednice, kde ho nechte, dokud upečený korpus nevychladne.
Do vychlazeného krému přidejte ⅔ slitých konzervovaných mandarinek a směsí pokryjte upečený korpus. Krém zarovnejte dohladka, ozdobte ho zbylými mandarinkami a směsí moučkového cukru se skořicí.
Hrnkové Fanta řezy servírujte vychlazené a nakrájené na kousky.
Tip: Aby dezert neosychal, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte

