Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotový dort s čokoládou a tvarohem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Piškotový dort s čokoládou a tvarohem - postup přípravy

Znáte to, rádi bychom si k odpolední kávě dali něco sladkého, ale nechce se nám kvůli pečení koláče strávit v kuchyni celé odpoledne. My pro vás dnes máme snadný a rychlý recept na lehký a lahodný piškotový dort s čokoládou a tvarohem, který zachutná nejen vám, ale komukoli, kdo ho ochutná.

Ingredience pro:
6 porcí

Základ

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začneme tím, že si připravíme piškotový korpus. Ve větší misce smícháme vejce společně s cukrem a směs vyšleháme do podoby pěny. Následně přidáme mouku, kakao, kypřicí prášek a špetku soli. Vše do sebe pomocí vařečky dobře zapracujeme a vytvoříme jednolité hladké těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané formy. Následně dáme péct do trouby předehřáté na sto osmdesát stupňů po dobu patnácti minut.




Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Na tu budeme opět potřebovat větší misku, ve které smícháme vyšlehanou smetanu s tvarohem a následně také s cukrem moučkou. Tuto krémovou tvarohovou směs poté naneseme za pomoci špachtle na vychladlý korpus, který jsme rozkrojili napůl. Vrchní částí poté krém přiklopíme a na závěr přelijeme čokoládovou polevou, kterou jsme připravili jednoduše smícháním a zahřátím hořké čokolády a smetany.

Před servírováním ho vložte na hodinu až dvě do ledničky a můžete podávat. Pokud chcete, můžete čokoládovou polevu ozdobit navíc pomocí plátků mandlí či kokosu, dětem můžete dezert posypat čerstvými jahodami, borůvkami či malinami.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů