Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sezamové krekry s lněnými semínky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Sezamové krekry s lněnými semínky - postup přípravy

Tato pochoutka vás dostane. Sezamové krekry můžete podávat jako svačinku nebo jako slanou pochoutku k vínu či pivu, až k vám přijdou posedět přátelé. Připravíte je za 15 minut.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte vodu s olejem a moukou, do které jste předem vmíchali sůl, kypřící prášek do pečiva a sušené droždí.

Poznámka: Mouku přidávejte do mísy po částech, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Do mísy vmíchejte také sezamová semínka v kombinaci se lněnými semínky a uhněťte těsto, které přikryjte mísou a nechte jej odpočívat aspoň 20 minut. Poté těsto rozdělte na dvě stejné části a každou z nich vyválejte na plát ve tvaru obdélníku o výšce přibližně 0,2 cm.

3. KROK

Plát těsta položte na pečicí papír a nakrájejte ho rádýlkem na obdélníčky o rozměru cca 3×5 cm. Těsto dejte na pekáč a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Stejný postup opakujte také u druhé části těsta.

Poznámka: Těsto propíchejte vidličkou, aby se lépe propeklo.

4. KROK

Tip: Hotové křupavé sezamové krekry podávejte samotné, ale můžete je servírovat také s oblíbeným dipem. 

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů