Domácí sádlové bagety

i Zdroj fotografie: Andy Chudobová
i Zdroj fotografie: Andy Chudobová
ČAS PŘÍPRAVY
100 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí sádlové bagety - postup přípravy

Domácí bagety budete mít vytvořeny cobydup a dokonale vám poslouží třeba jako poctivá svačinka do práce či do školy. Pokud doma zrovna nemáte sádlo, můžete ho nahradit olejem, se sádlem jsou však přece jen mnohem lepší a chutnější. Recept nám poskytla paní Andy Chudobová.
1. KROK

Z mléka, cukru a droždí zadělejte na kvásek. Jakmile vzejde, prosejte k němu obě mouky a sůl, přidejte rozpuštěné sádlo a důkladně promíchejte. Poté ručně uhněťte těsto. Mísu následně zakryjte víkem či zabalte do utěrky a nechejte těsto vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2. KROK

Poté těsto rozdělte na šest stejných dílů a na pomoučněné pracovní ploše z něj vytvarujte bagety. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete je vodou, posypejte sezamovými semínky a nechejte kynout dalších 30 minut. Plech vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů péct na 10 minut. Poté bagety potřete osolenou vodou a nechejte dopéct na dalších 10 až 15 minut. Dobrou chuť!

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 268 hlasů
Nahlásit chybu
148 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt