Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sádlové bagety

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 100 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí sádlové bagety - postup přípravy

Domácí bagety budete mít vytvořeny cobydup a dokonale vám poslouží třeba jako poctivá svačinka do práce či do školy. Pokud doma zrovna nemáte sádlo, můžete ho nahradit olejem, se sádlem jsou však přece jen mnohem lepší a chutnější. Recept nám poskytla paní Andy Chudobová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Z mléka, cukru a droždí zadělejte na kvásek. Jakmile vzejde, prosejte k němu obě mouky a sůl, přidejte rozpuštěné sádlo a důkladně promíchejte. Poté ručně uhněťte těsto. Mísu následně zakryjte víkem či zabalte do utěrky a nechejte těsto vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2. KROK

Poté těsto rozdělte na šest stejných dílů a na pomoučněné pracovní ploše z něj vytvarujte bagety. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete je vodou, posypejte sezamovými semínky a nechejte kynout dalších 30 minut. Plech vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů péct na 10 minut. Poté bagety potřete osolenou vodou a nechejte dopéct na dalších 10 až 15 minut. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů