Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovesné sušenky s jablky a vlašskými ořechy

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Ovesné sušenky s jablky a vlašskými ořechy - postup přípravy

Ovesné sušenky s jablky jsou vynikajícím receptem na svačinku nejen pro děti, ale i pro dospělé. Ve spojení s vlašskými ořechy jsou lahodnou a také vděčnou pochoutkou.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ovesné vločky rozemelte v mixéru nadrobno. Vlašské ořechy nasekejte kuchyňským nožem a jedno jablko zbavené jádřince nakrájejte na menší kostičky.  

2. KROK

Dejte poté do mixéru jablko a vodu a rozmixujte obojí na hladké pyré. Druhé jablko nakrájejte na menší kousky a smíchejte ho v míse s ořechy, drcenými vločkami a také s vanilínem a sirupem.  

3. KROK

Do směsi přidejte i jablečné pyré a vše důkladně promíchejte. Vytvořte tak konzistentní hmotu, kterou pomocí lžíce naneste na plech vyloženým pečicím papírem. Ovesné sušenky pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 30 minut.  

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Wie man alles kocht

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů