Italské fettuccine Alfredo s žampiony a česnekem - postup přípravy
Nejpopulárnější způsob přípravy italských plochých nudlí fettuccine se jmenuje „Alfredo“. Jedná se o bílou smetanovou omáčku s kuřecím masem a žampiony, která je ochucená česnekem a strouhaným parmazánem. Je to velmi povedený recept, který je dost snadný na to, aby ho zvládli také začátečníci, ale zároveň je chutný jako z prvotřídní restaurace.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a podle chuti je osolte a opepřete. Očištěné houby nakrájejte na tenké plátky. Na plotně přiveďte k varu hrnec s vodou. Když se objeví první bublinky, rozpusťte ve vodě lžičku soli a přidejte těstoviny. Krouživým pohybem je promíchejte, dokud nebudou zcela ponořené, a vařte je podle návodu al dente.
Na pánvi zahřejte trochu olivového oleje a orestujte na ní kousky kuřete, aby po obou stranách zezlátly. Osmažené maso vyjměte z pánve na talíř. Poté do pánve přidejte další lžíci olivového oleje a lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přihoďte na něj cibuli, a když začne růžovět, přidejte také plátky žampionů. Obojí opékejte dozlatova.
Do restované zeleniny přidejte drcený či jemně nasekaný česnek. Když se rozvoní, zalijte obsah pánve plnotučnou smetanou a mlékem. Přidejte nastrouhaný parmazán a opečené kousky masa. Dobře promíchejte a omáčku vařte na středním ohni do zhoustnutí. Podle chuti dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
Uvařené těstoviny slijte a přidejte je do pánve s omáčkou. Promíchejte je a pokračujte ve vaření, dokud se omáčka do těstovin dobře nenasákne.