Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí stehýnka zapečená s mrkví a bramborami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 180 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Kuřecí stehýnka zapečená s mrkví a bramborami - postup přípravy

Kuřecí maso lze připravovat na velké množství způsobů. Tento jednoduchý a velmi chutný recept je vhodný jako rychlá večeře na všední dny. Díky pečení v jednom pekáči získá kuře velmi šťavnatou konzistenci a zelenina výbornou křupavou a nasládlou masovou chuť.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Kuřecí stehýnka očistěte a vložte do větší misky.
  2. Přidejte olivový olej a promněte, aby maso zcela obalil.
  3. Každé stehýnko poté zvlášť posypte kořením, pepřem, solí a sladkou paprikou a nechte minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.
  4. Jakmile je maso namarinované, očistěte brambory a nakrájejte je na měsíčky
  5. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na proužky.
  6. Zeleninu vložte do větší mísy, přidejte olej, posypte ji oreganem a provensálským kořením, osolte a důkladně promíchejte.
  7. Připravte si plech nebo zapékací mísu a vymažte jej olejem.
  8. Na plech nasypte zeleninu a rozprostřete ji rovnoměrně po povrchu.
  9. Poté poskládejte na zeleninu kuřecí stehna a vše zalejte zbylou marinádou.
  10. Plech přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C přibližně hodinu.
  11. Poté sejměte fólii, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte dalších 20 minut, dokud zelenina i maso zcela nezměknou a nedosáhnou mírně nahnědlou barvu.

Zapečené kuřecí maso se zeleninou je možné podávat s čerstvým salátem.




Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů