Lahodné brambory s mletým masem - postup přípravy
Pokud patříte mezi ty praktické hospodyňky, které rády vaří pokrmy i na dva až tři dny, inspirujte se tímto jednoduchým receptem na jídlo z jednoho pekáčku. Zasytí i početnou rodinu, která bude nanejvýš spokojená.
Ingredience
Nejprve si oloupejte pečlivě brambory, opláchněte je vodou a nakrájejte na plátky. Poté je vyskládejte do olejem vymazaného plechu a rovnoměrně rozprostřete. Zeleninu také zakápněte olivovým olejem, ochuťte mletým pepřem, solí, mletou sladkou paprikou a sušenou bazalkou. Brambory promněte a dejte zapékat do trouby na dvacet minut při teplotě cca 180 °C. Mezitím se pusťte do masové směsi.
Dále si na pánvi s trochou olivového oleje orestujte loupanou a najemno pokrájenou cibulku a po chvíli k ní přidejte i mleté maso dle výběru (nejvhodnější je v tomto receptu to hovězí).
Opékejte asi deset až patnáct minut ze všech stran. Nakonec ještě dosolte a opepřete. Přidat můžete i bylinky dle obliby.
Krátce opékané brambory vyjměte z trouby, navrstvěte na ně právě připravenou masovou směs, posypte hojně nahrubo strouhaným sýrem a dopékejte dalších dvacet minut při stejné teplotě.
Až budou zapečené brambory s mletým masem a sýrem hotové, vyjměte je z trouby a ihned podávejte. Hodit se k porci bude jakýkoliv zeleninový salát, nakládaná zelenina, čalamáda, nebo i dochucovací studené omáčky typu tatarka, barbecue, majonéza a kečup. Přejeme vám dobrou chuť.