Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný džem jen ze 4 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jablečný džem jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Jablečný džem je skvělým způsobem, jak uchovat sladkost a svěžest sezónního ovoce po delší dobu. Můžete ho servírovat s pečivem nebo ho použít do palačinek a dezertů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na čtvrtky. 

Poznámka: Ovoce namočte do studené vody, aby nehnědla, než s nimi budete dále pracovat.

2. KROK

Jablka vložte do většího hrnce, zalijte je vodou a, pod pokličkou, je vařte 20 minut. Rozvařená jablka přelijte do mísy, kde je rozmixujte do hladka. 

Poznámka: Během vaření jablka občas promíchejte. 

3. KROK

Vzniklé pyré přelijte zpět do hrnce a vmíchejte do něj cukr.

Poznámka: Množství cukru stanovte na základě sladkosti jablek. V tomto receptu bylo použito přibližně 800 g cukru.

4. KROK

Směs přiveďte znovu k varu a, za stálého míchání, džem vařte 15 minut. Po této době do džemu vmíchejte vanilkový cukr a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 3000 ml jablečného džemu.

5. KROK

Jablečným džemem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete víčky a nechte ho volně vychladnout. Poté ho skladujte na chladném a temném místě. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů