Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové buchty bez droždí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Tvarohové buchty bez droždí - postup přípravy

Vajíčkové snídaně jsou chutné a nutričně hodnotné. Někdy ale prostě není nad kus dobré tvarohové buchty s pořádným hrnkem voňavé kávy. Pokud už vás delší dobu po ránu honí mlsná na podobnou laskominu, vzpomeňte si na to večer, anebo si ráno přivstaňte a upečte si skvělé tvarohové buchtičky jako stvořené pro příjemné ranní vstávání. Díky tomu, že nemusejí zdlouhavě kynout a upečené jsou do půl hodiny, jsou pro ranní vstávání ideální, i když jste na jejich výrobu večer zapomněli. Díky tomu, že neobsahují kvasnice, pak nezatíží vaše trávení ani čerstvě po upečení. Dopřejte si ráno něco opravdu dobrého!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Do hlubší mísy rozklepněte dvě vajíčka, přidejte cukr a špetku soli a metličkou všechny přísady dobře míchejte, dokud se cukr nerozpustí.




Do oslazeného vajíčka přidejte tvaroh a vidličkou jej rozetřete, aby se s vajíčkem spojil. Do hmoty přidejte vanilkový cukr podle chuti a přilijte dvě lžíce oleje. Znovu dobře zamíchejte.

Ve vedlejší misce smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, dobře navzájem promíchejte a po částech přimíchejte k tvarohové hmotě. Zadělejte těsto, které by mělo mít měkkou, lepkavou, avšak pevnou konzistenci.

Pomoučněte si pracovní plochu a těsto na ni vyklopte. Lehce ručně propracujte a vyválejte válečkem, anebo jen rozprostřete prsty, na silnější placku.

Skleničkou nebo kulatým vykrajovátkem vykrájejte z hmoty kulaté bochánky a vyrovnejte je na plech vyložený pečicím papírem.

Do misky rozklepněte jedno vajíčko a rozšlehejte ho metličkou. Pomocí silikonové mašlovačky pak budoucí buchtičky po celém povrchu pomažte vajíčkem.

Zapněte si troubu a nechte ji předehřát na 180 stupňů Celsia. Do vyhřáté trouby dejte péct plech s buchtičkami asi na 20 až 25 minut, dokud jejich povrch nezezlátne.

Po vyjmutí z trouby nechte trochu zchladnout a můžete ihned podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů