Pusinky s nugátem a lískovými oříšky polité čokoládou

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
75 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pusinky s nugátem a lískovými oříšky polité čokoládou - postup přípravy

Křehké kulaté sušenky s báječným nugátem, praženým lískovým oříškem a přelité čokoládovou polevou se stanou vaší chloubou vánočního pečení. Jsou neuvěřitelně snadné a rychlé na přípravu, na první pohled tak ale vůbec nevypadají. Když je posypete nějakým pěkným cukrářským zdobením, budou vypadat jako z dílny profesionála.
1. KROK

Vyklepněte tři vajíčka, oddělte bílky od žloutků a bílky uschovejte na příští použití do jiného receptu. Do hluboké mísy nasypejte krystalový cukr a přidejte k němu a kousky nakrájené změklé máslo. Přidejte trochu rumové esence a vše elektrickým šlehačem či robotem vyšlehejte dohladka. Jakmile směs nabude jednolité konzistence, přidejte k ní tři oddělené vaječné žloutky.

2. KROK

Pokračujte ve šlehání a když se žloutky opět úplně zapracují do směsi, přidejte také hladkou mouku, kterou jste předtím proseli přes jemné sítko, abyste ji zbavili případných hrudek. Míchejte těsto tak dlouho, dokud nezačne držet pohromadě a přestane se lepit na stěny mísy. V tu chvíli vypněte robot, těsto položte na kus přilnavé fólie a roztáhněte ho do placky. Tu obalte fólií a vložte do lednice na 30 minut vychladit.

3. KROK

Mezitím si připravte lískové oříšky, které vložte do formy na pečení a nechte je v troubě upražit dozlatova. Pokud jste oříšky pražili v hnědé slupce, je možné, že se speče do černa, to je ale v pořádku. Vyndejte těsto z lednice a vybalte ho z igelitové fólie. Odlomte z něho polovinu, kterou rovněž rozdělte na dvě půlky a každou z nich rukama prohněťte a pak rozválejte válečkem do tenké obdélníkové placky. Kruhovým či vroubkovaným vykrajovátkem z těsta vykrájejte kolečka, která položte na plech vyložený pečicím papírem. Když je plech plný, vložte ho do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte sušenky 7 až 12 minut.

4. KROK

Vraťte se k oříškům, které promněte v rukou a zbavte je tak spečených hnědých slupek. Do hluboké misky vyklopte nugát a rozmíchejte ho stěrkou dohladka. Můžete ho zkusit nad vodní lázní trochu zahřát, aby šlo jeho zpracování snáz, ale dejte pozor, ať to se zahříváním nepřeženete, aby se úplně neroztekl. Nugát pak vložte do zdobicího sáčku a vytlačte z něho na každou upečenou sušenku malý kopeček, který ozdobte opečeným lískovým oříškem. Podle návodu připravte čokoládovou polevu a každou pusinku do ní namočte a povrch posypejte cukrářským zdobením. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 314 hlasů
Nahlásit chybu
126 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt