Koláč s vanilkovým krémem a citronovou glazurou

Dalších 9 fotografií
Dalších 9 fotografií
ČAS PŘÍPRAVY
35 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Koláč s vanilkovým krémem a citronovou glazurou - postup přípravy

Očekáváte vzácnou návštěvu a chtěli byste ji potěšit skvělý zákuskem? Potom vsaďte na koláč s vanilkovým krémem a citronovou glazurou! Všichni hosté se budou oblizovat a ušima, až poprvé ochutnají!

Nejprve začněte výrobou těsta. V míse si tedy vyšlehejte vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Poté vlijte slunečnicový olej, mléko a na závěr vsypte polohrubou mouku, kypřící prášek a také citronovou kůru. Vše důkladně promíchejte v homogenní těsto polotekuté konzistence.




To následně rozprostřete na plech s pečícím papírem.

Dejte jej péct do trouby na 200 °C po dobu 25 minut.

Hotový korpus vyjměte a po zchladnutí rozdělte na dva stejně silné pláty.

Dále se pusťte do přípravy náplně. V menším hrnci si propojte mléko spolu se smetanou ke šlehání, žloutkem, cukrem, škrobem, vanilkovým extraktem a vše přiveďte k varu. Míchejte směs do zhoustnutí a pak odstavte.

Do horkého pudinku následně zakomponujte nalámanou bílou čokoládu a měkké máslo. Vše ještě jednou promíchejte metličkou a nechte chladnout.

Nakonec koláč zkompletujte. Na spodní plát naneste náplň.

Tu překryjte druhým plátem a dejte tuhnout do lednice na 2 hodiny.

V poslední fázi ještě připravte glazuru z citronové šťávy a moučkového cukru.

Naneste ji na vychlazený koláč a podávejte pokrájené na menší porce.

K dezertu se bude hodit káva, čaj, horká čokoláda anebo kakao. Přejeme vám dobrou chuť.

Galerie

Dalších 9 fotografií
Dalších 9 fotografií
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 213 hlasů
Nahlásit chybu
144 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt