Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodové knedlíky s ovocnou omáčkou a smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jahodové knedlíky s ovocnou omáčkou a smetanou - postup přípravy

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle receptu od paní Romany Važanské jsou vynikajícím obědem pro malé i velké labužníky. Přípravu navíc zvládnete během krátké chvíle.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte tvaroh, sůl, vejce a mouku s kypřicím práškem. Směs zpracujte na hladké těsto a rozdělte ho na několik stejných kousků.  

2. KROK

Z každého kousku udělejte menší placičku a pečlivě do něj zabalte jahodu. Připravené knedlíky vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte je 7–10 minut v závislosti na jejich velikosti.

3. KROK

Jahody, které zbyly, nakrájejte na kousky a vložte je do kastrůlku. Posypejte je cukrem a duste je do měkka. Nakonec je rozmixujte na hladké pyré. 

4. KROK

Knedlíky na talíři polijte máslem a hotovou jahodovou omáčkou. Můžete je ozdobit zakysanou smetanou a čerstvou jahodou.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů