Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jak uchovat mleté maso déle čerstvé

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 1 minuta

Jak uchovat mleté maso déle čerstvé - postup přípravy

Chtěli byste si v mrazáku udělat zásoby mletého masa do budoucna? Poradíme vám jednoduchou metodu, díky které jej můžete uskladnit v mraženém stavu až na dvanáct měsíců. Zabere vám to prakticky jen pár minut.

Ingredience pro:
4 porce
Kuchařka
Kuchařka:

Než se pustíte do skladování masa, musíte ho umlít. Proto si obstarejte:




  • 1) klasický ruční mlýnek na maso
  • 2) hovězí maso (dle preferencí): 5 kg
  • 3) kuřecí maso (ideálně z domácího chovu): 1 a ½ až 2 kg
  • 4) několik sáčků na zamrazování potravin




Nejprve si nainstalujte mlýnek na maso, aby dobře držel na pracovní desce. K mletí vybírejte jemnější síto. Hovězí i kuřecí maso pak nakrájejte na menší kusy a házejte do mlýnku. Společně oba druhy pomelte do velké mísy. Možné je semlít spolu s masem i husí kůži. Tak bude směs šťavnatější.


Až hovězí i kuřecí pomelete, navrstvěte ho do plastových sáčků a dobře uzavřete. Do směsi nepřidávejte žádné koření. Tak vám vydrží mleté maso v mrazáku až jeden rok.



Co vařit z mletého masa: Upečte si skvostnou sekanou



Na závěr pro vás máme zajímavý tip na skvělou sekanou z kuřecího a hovězího masa. Připravte si tedy:

  • 1) kuřecí a hovězí mleté maso: 500 g
  • 2) cibule: 1 ks
  • 3) vejce: 2 ks
  • 4) olivový olej: 2 lžíce
  • 5) mrkev: 1 ks
  • 6) majonéza: dle chuti
  • 7) čerstvý koriandr: dle chuti
  • 8) strouhanka: cca 3 až 4 lžíce



Na pánvi s trochou olivového oleje si orestujte jemně nasekanou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Posléze vložte mleté maso (směs kuřecího a hovězího) a opečte ze všech stran. Nakonec odstavte z plotny a do směsi vsypte nakrájený koriandr, strouhanku, vložte vejce a zakápněte majonézou. Ze všech ingrediencí nakonec vytvarujte sekanou a pečte ji na plechu s pečícím papírem asi 60 minut při teplotě 170 °C. Podávejte teplé a pokrájené na plátky s vařeným bramborem omaštěným máslem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů