Játrová omáčka z kuřecích jater s rýží - postup přípravy
Játrová omáčka podle receptu paní Petry Pospíchalové je lahodná a vhodná k obědu nebo k večeři. Jídlo je jednoduché, výživné, připravíte ho rychle a dokonale vás zasytí.
Ingredience
Kuřecí játra očistěte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozpusťte sádlo a 1–2 minuty na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli.
Poznámka: Kuřecí játra můžete nahradit krůtími nebo vepřovými játry dle vlastní chuti.
Následně do pánve přidejte játra, která ochuťte pepřem, mletým kmínem a smažte další 1 minutu. Ve 200 ml horké vody rozpusťte kostku bujónu a obsah pánve tekutinou zalijte.
Poznámka: Místo bujónu v kostce můžete použít klasicky uvařený kuřecí vývar.
Játra vařte pod pokličkou a na mírném ohni 10–15 minut. Poté omáčku zahustěte moukou rozpuštěnou ve 100 ml vody a omáčku zjemněte smetanou. Játrovou omáčku vařte dalších 10 minut a poté ji dochuťte solí a kořením dle vlastní chuti.
Tip: Po přidání mouky je nutné pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný. Jako koření můžete použít například majoránku nebo rozmarýn.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.