Jednoduché domácí rohlíky jako z pekárny - postup přípravy
Upečte si domácí rohlíky jako z pekárny vždy, když na ně dostanete chuť. Podle velmi snadného postupu to zvládnou i ti, kteří s pečením zatím nemají příliš velké zkušenosti.
Ingredience
Ve vodě rozmíchejte droždí s cukrem a směs nechte 15 minut kvasit. Do mísy od robota vsypte mouku, vlijte olej, přisypte sůl a přilijte kvásek.
Mísu vložte do robota a uhněťte těsto, které poté vložte do jiné mísy, přikryjte jej čistou utěrkou a nechte ho kynout 60 minut na teplém místě.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a položte ho na vál, kde jej rozdělte na dvě stejné části.
Poznámka: Vál můžete pomazat trochou oleje, který zabrání přilepování těsta k pracovní ploše.
Z každé části odkrajujte postupně kousky o váze 90 g, z kterých následně vytvořte bochníky.
Poznámka: Kousky těsta nechte kynout dalších 10 minut.
Z každého bochníku vyválejte plát ve tvaru trojúhelníku se základnou o délce cca 15 cm a z nejširší strany těsto zarolujte.
Poznámka: Rohlíky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte je kynout dalších 60–120 minut.
Vykynuté rohlíky potřete trochou vody a pečte je v předehřáté troubě na 230–250 °C po dobu 15 minut, dozlatova.
Poznámka: Po upečení je znovu potřete trochou vody a nechte je vychladnout na chladící mřížce.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy