Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté motance s vanilkovou drobenkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Kynuté motance s vanilkovou drobenkou - postup přípravy

Upečte si nadýchané kynuté motance podle tradičního francouzského receptu. Servírovat je můžete samotné, se sladkou pomazánkou nebo marmeládou.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Drobenka

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vlažné mléko smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Jakmile se ingredience rozpustí, přidejte vejce s rozpuštěným máslem, moukou a solí. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji ve dvou dávkách.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do olejem vymazané mísy. Olejem potřete také těsto, které zakryjte a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.

3. KROK

Poté ho rozdělte na 12 stejných kousků, z kterých vytvořte bochánky. 

Poznámka: Těsto, s kterým nebudete zrovna pracovat, zakryjte utěrkou, aby nevysychalo.  

4. KROK

Z každého bochánku vyválejte plát o výšce 0,4 cm, který zarolujte a zapleťte. Motance vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, zakryjte je a nechte kynout dalších 20 minut. 

Tip: Při zaplétání těsta se inspirujte postupem níže ve videu. 

5. KROK

Mezitím, co těsto kyne, připravte drobenku. Změklé máslo smíchejte s moukou a oběma druhy cukru. Motance potřete směsí vaječného žloutku s mlékem a posypte je připravenou drobenkou. 

6. KROK

Kynuté motance pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Po vychladnutí je podávejte s oblíbenou sladkou pomazánkou nebo marmeládou.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: A COOKING BOOK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů