Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché sušenky s vůní pomeranče

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jednoduché sušenky s vůní pomeranče - postup přípravy

Jsou skvělou chuťovkou, kterou si každý moc rád uzobne. A nejsou kupované, ale doma připravené. Koho honí mlsná, zvládne si je jednoduše a rychle připravit, bez velkých složitostí. A výsledek stoprocentně osloví.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si těsto. V míse začněte míchat jednotlivé ingredience. Začněte vejci, ke kterým přidáte moučkový cukr a dále také pomerančovou kůru. Vše důkladně promíchejte buď metličkou, nebo můžete také rukou. Když má směs hustější konzistenci, pokračujte v přípravě těsta. Do směsi nalijte olej a vše opět co nejdůkladněji promíchejte v jednotnou hmotu. Na závěr postupně přisypávejte mouku, kterou do těsta zapracujte. Vytvořte těsto hladké, nepřilnavé konzistence, které půjde velmi dobře tvarovat.

2. KROK

Vždy vezměte kousek těsta a ve svých dlaních z něho připravte kuličku. Tu položte na pečicí papír, který jste nejprve vyložili pečicím papírem. Takto pokládejte jednu kuličku vedle druhé, v dostatečné vzdálenosti od sebe. Pokračujte do doby, než zaplníte celý plech.

3. KROK

Vezměte plastový odšťavňovač pomerančů nebo citronů. Onu plastovou část kónického tvaru. Ta nyní pomůže k vytvoření správného tvaru jednotlivých sušenek. Postup je nesmírně jednoduchý. Daným plastovým pomocníkem začněte tvořit sušenky tak, že na jednotlivé kuličky mírnou silou zatlačíte. Tak vytvoříte požadovaný, vzhledově atraktivní tvar.

4. KROK

Plech se sušenkami vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečte do doby, než začne mít pečivo lehce zlatavý nádech. Vezměte marmeládu dle vlastní chuti a do každé vytvořené prohlubně sušenky trochu naneste. Takto jsou sušenky hotové, připravené k servírování. Díky různé možnosti jejich náplně není problém připravit je pokaždé jiné, se zajímavou lahodnou chutí dle vlastních preferencí každého.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů