Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý a chutný jogurtový dort bez mouky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jednoduchý a chutný jogurtový dort bez mouky - postup přípravy

Pečený tvaroh je chutný. Pečený jogurt je ale ještě mnohem lepší. Tento dokonalý dezert ocení zejména děti, nepohrdnou jím ale ani dospělí. Podle chuti jej pak můžete i různě ozvláštnit dalšími přísadami, jako jsou třeba kousky barevného ovoce.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké misky vyklopte jogurt a oslaďte jej podle chuti cukrem. Pokud máte rádi vanilkovou příchuť, neváhejte do směsi přidat vanilkový cukr. Jestliže máte rádi skořici, přidejte skořicový cukr. Jogurt společně s cukrem pak v míse velmi dobře promíchejte buďto ručně metličkou, anebo elektrickým šlehačem, s nímž je práce o poznání rychlejší a snazší.

2. KROK

K oslazenému jogurtu vyklepněte čtyři vajíčka a znovu důkladně zamíchejte, abyste vajíčka důkladně zapracovali a získali homogenní směs. K té pak přisypejte bramborový škrob a dalších pět až deset minut pokračujte v míchání.

3. KROK

Připravte si formu, plech či zapékací misku a vystelte ji pečicím papírem, který předem namočte do vody a důkladně zmačkejte, aby bylo možné jej snáze tvarovat a pečlivě jím obložit stěny formy. Pak do ní nalijte připravenou jogurtovou směs. Formou pak otáčejte a mírně jí poklepávejte o pracovní plochu, dokud se rovnoměrně nerozlije po celé ploše formy a povrch nezůstane rovný.

4. KROK

Předehřejte troubu na 160 až 170 stupňů Celsia. Vložte formu s jogurtovou směsí a pečte ji po dobu kolem 30 až 50 minut. Pravidelně přitom dort v troubě kontrolujte, aby se nespálil.

5. KROK

Poté, co povrch dezertu zezlátne, vyndejte ho z trouby ven, nechte ho 15 až 20 minut vychladnout a můžete dobrotu podávat.

6. KROK

Tajný tip: Pokud chcete, můžete recept ozvláštnit tak, že třeba vytvoříte mramorování. Za tím účelem rozdělte jogurtovou hmotu na dvě poloviny, přičemž jednu z nich smíchejte s kakaovým práškem, popřípadě s nějakou ovocnou zavařeninou, kterou předem vyšlehejte do tekutější konzistence.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů