Krušnohorské kyselo se salámem a brambory - postup přípravy
Ochutnejte krušnohorské kyselo podle snadného receptu z Youtube kanálu, Vaření s Jančou. Polévka je plná rozmanitých ingrediencí, včetně chuťově výrazného salámu.
Základ
K zahuštění
V hrnci rozpalte olej, na kterém smažte, 3–4 minuty, nadrobno nakrájenou cibuli s nakrájeným salámem. Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky, které ochuťte pepřem, mletou sladkou paprikou a solí.
K bramborám přidejte bobkové listy, směs přidejte do hrnce k cibuli a salámu a pokračujte ve smažení další minutu. Směs zalijte horkou vodou a polévku vařte, pod pokličkou, 7 minut.
Po této době vmíchejte do polévky smetanu a polohrubou mouku rozpuštěnou ve vodě. Následně pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut.
Poznámka: Množství mouky a vody určete sami na základě vlastních požadavků na hustotu polévky.
Na závěr do polévky vmíchejte ocet a vařte ji další 2 minuty. Polévku můžete případně také dosolit. Plamen stáhněte na minimum a do polévky vložte, jedno po druhém, nerozšlehaná syrová vejce tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Poznámka: Máte-li rádi kyselejší polévky, můžete přidat octu více.
Krušnohorské kyselo vařte ještě 5 minut bez míchání a polévku můžete servírovat.
Tip: Každou porci podávejte ozdobenou nasekanou pažitkou, společně s oblíbeným pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou