Jednoduchý banánový chlebíček s kakaem - postup přípravy
Připravte si jednoduchý banánový chlebíček podle paní Anety Mühlhandlové. Dezert můžete podávat ke snídani, ale také jako sladkost k odpolední kávě nebo čaji.
Ingredience
V míse smíchejte oba druhy mouky, cukr, jedlou sodu, kypřící prášek do pečiva a vanilkový cukr. Následně přidejte špetku soli a skořici.
Do suchých ingrediencí vmíchejte změklé máslo, rozmačkané zralé banány, vejce a bílý jogurt. Vše zamíchejte a přisypte kakao.
Míchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí a nevznikne hladké těsto.
Tip: Do těsta můžete přimíchat také kousky čokolády nebo oříšky.
Formu na pečení chleba vymažte tukem, vysypte moukou a naplňte ji připraveným těstem. Jednoduchý banánový chlebíček pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny.
Tip: Jestli je chléb upečený poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud na ní trocha těsta zůstane, ještě chvíli pečte. V případě, že vyndáte suchou špejli, máte hotovo.
Hotový dezert vyndejte z formy na pečení a nechte jej volně vychladnout. Následně jej podávejte nakrájený na kousky.
Tip: Chlebíček můžete servírovat s osvěžující domácí šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.