Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý bílý chléb z kynutého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jednoduchý bílý chléb z kynutého těsta - postup přípravy

Upečte si jednoduchý bílý chléb, který se hodí k pomazánkám i jako příloha k salátům, polévkám nebo masu. Díky tomuto receptu už nebudete chtít pečivo z obchodu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vodu smíchejte s mlékem, špetkou soli, cukrem, sušeným droždím, olejem a moukou, kterou předem prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky. 

Poznámka: Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Vodu můžete nahradit dalším mlékem. 

2. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, které hněťte 10 minut a poté ho vložte do mísy, kterou vymažte trochou oleje. Těsto zakryjte a nechte ho kynout 1,5 hodiny na teplém místě.

3. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a vytvořte z něj bochánek, který položte na plech, vymazaný olejem. Těsto znovu zakryjte a nechte ho kynout další hodinu. 

4. KROK

Povrch vykynutého bochánku nařežte na několika místech a pečte ho v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 30–35 minut. Po upečení chléb zabalte do čisté utěrky a nechte ho 1 hodinu odpočívat. 

5. KROK

Tip: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Zda je chléb upečený, poznáte pomocí špejle. Pokud ji do něj zapíchnete a vyndáte ji čistou, máte hotovo. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Jednoduchý bílý chléb servírujte nakrájený na kousky s oblíbenou pomazánkou. Můžete ho servírovat také, jako přílohu k salátům, polévkám nebo masovým pokrmům. 

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů