Jednoduchý bílý chléb z kynutého těsta - postup přípravy
Upečte si jednoduchý bílý chléb, který se hodí k pomazánkám i jako příloha k salátům, polévkám nebo masu. Díky tomuto receptu už nebudete chtít pečivo z obchodu.
Těsto
Na vymazání
Vodu smíchejte s mlékem, špetkou soli, cukrem, sušeným droždím, olejem a moukou, kterou předem prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Poznámka: Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Vodu můžete nahradit dalším mlékem.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které hněťte 10 minut a poté ho vložte do mísy, kterou vymažte trochou oleje. Těsto zakryjte a nechte ho kynout 1,5 hodiny na teplém místě.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a vytvořte z něj bochánek, který položte na plech, vymazaný olejem. Těsto znovu zakryjte a nechte ho kynout další hodinu.
Povrch vykynutého bochánku nařežte na několika místech a pečte ho v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 30–35 minut. Po upečení chléb zabalte do čisté utěrky a nechte ho 1 hodinu odpočívat.
Tip: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Zda je chléb upečený, poznáte pomocí špejle. Pokud ji do něj zapíchnete a vyndáte ji čistou, máte hotovo. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Jednoduchý bílý chléb servírujte nakrájený na kousky s oblíbenou pomazánkou. Můžete ho servírovat také, jako přílohu k salátům, polévkám nebo masovým pokrmům.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Лучшие Рецепты