Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné houstičky z kynutého těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Plněné houstičky z kynutého těsta - postup přípravy

Připravte si domácí plněné houstičky, které jsou nadýchané a úžasně voní. Dopřejte si křehké pečivo, které se rozplývá na jazyku.

Ingredience pro:
13 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse od robota smíchejte teplé mléko se sušeným droždím a trochou cukru a směs nechte 10 minut stát. 

2. KROK

Do vzniklého kvásku přidejte vejce, zbytek cukru, olej, rozpuštěné máslo, vanilkový cukr a mouku. Mísu vložte do robota a uhněťte těsto, které zakryjte a nechte kynout 90 minut, na teplém místě.

Tip: Mouku před použitím prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Po vykynutí těsto prohněťte a rozdělte ho na 13 stejných kousků, z kterých vytvarujte bochánky. Z každého bochánku vyválejte plát o výšce 1 cm, jehož jeden okraj pomažte zavařenou dýní, nebo jinou náplní. 

Tip: Aby těsto nevysychalo, bochánky, s kterými nepracujete, mějte přikryté fólií.

4. KROK

Náplň zarolujte a zbytek plátu nařežte, na několika místech, rádýlkem. Pokračujte v rolování a vytvořte houstičku. 

Poznámka: Postup opakujte i u zbytku těsta.

5. KROK

Plněné houstičky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, přikryjte je utěrkou a nechte odpočívat 15–20 minut. Houstičky potřete vejcem rozšlehaným v mléce a pečte je v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 25–27 minut. 

6. KROK

Tip: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Houstičky by měly být upečené dozlatova.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů