Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý domácí perník

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jednoduchý domácí perník - postup přípravy

Nechte se unést kouzlem voňavého pečení a upečte si vláčný a měkoučký perník podle receptu paní Anety Mühlhandlové. Patří mezi její nejoblíbenější.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do mísy nasypejte mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, kakao a perníkové koření. Směs dobře promíchejte.

2. KROK

Do těsta přidejte zbylé suroviny, tedy olej, mléko a vejce. Na hrubém struhadle nastrouhejte jablka a přidejte je do těsta.  

3. KROK

Z veškerých surovin v míse vytvořte důkladným mícháním kompaktní těsto, které nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Perník pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180° C.  Po upečení ho posypejte moučkovým cukrem.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů