Jednoduchý moučník s pudinkovým krémem - postup přípravy
Pečení není složité, když se ví, jak na to. Základem je správný postup, ale i potřebné ingredience. S těmi z našeho receptu připravíte moučník, který se svou krémovostí bude doslova rozplývat na jazyku.
Korpus
Krém
Šlehačka
Základem těsta jsou bílky. Ty vložte do mísy, vezměte ruční mixér a vyšlehávejte vše do nadýchaného sněhu. V průběhu šlehání přidávejte do směsi také cukr. Když vznikne pevný a lesklý sníh, vmíchejte další ingredience. Přidejte mleté ořechy a také mouku. Vše promíchejte už jenom ručně, do podoby těsta.
Plech důkladně vymažte máslem a potom vysypejte dostatečným množstvím mouky. Zabráníte tomu, aby se těsto při pečení přichytávalo. Hotové těsto přendejte do plechu a rozetřete do roviny, až k okrajům. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia a plech do ní vložte. Těsto pečte vzhledem k vrstvě zhruba 15–20 minut. Tato doba by měla dostačovat.
Na základ krému si připravte žloutky, které vložte do mísy a přidejte vanilkový a klasický cukr. Vše zasypte pudinkem a lžící mouky. Důkladně promíchejte a postupně vmíchávejte mléko. Směs začněte na sporáku zahřívat až do doby, kdy dosáhnete bodu varu. V tu chvíli stáhněte plamen a za stálého míchání vařte. Když pudinkový krém zhoustne, nechte ho při pokojové teplotě zchladnout.
Zvlášť vyšlehejte máslo spolu s moučkovým cukrem, poté po částech přidávejte vychlazený pudinkový krém a šlehejte dohladka. Výsledný krém rovnoměrně rozetřete na korpus. Pudinkový krém potřete vrstvou vyšlehané šlehačky a ozdobte podle chuti. Dejte dort přes noc nebo alespoň na pár hodin do lednice vychladit.